Assalamualaikum wbt... welcome to my blog yang tersangat cantik dan indah lagi permai ni... Tinggal la komen/nasihat sebagai panduan untuk moon. okey semua. Enjoy!

Thursday, March 24, 2011

SEGMEN : NAK PROMOTE BLOG DI BLOG ATOK? Nak!!!


kalau nak join jugak, klik kat SINI*


Atok! Atok! Assalamualaikum Atok... Boleh tak promote blog Moon yang huduh dan kekurangan kasih sayang ni... huhu kesiankan tengok blog Moon yang sunyi sepi macam kat padang pasir ni... huhu Lagipun Atok kan baik ( bodek-bodek sikit ) blog Moon bukan macam blog Atok... Ramai je orang melawat... hm macam kat hospital tue... Nanti atok bawak lah kawan-kawan Atok jalan-jalan kat sini taw... Okey tue je Moon nak tulis... Bubye...


xoxo MOON

Contest orang lidi berkata-kata



  


Assalamualaikum...
lama tak buat entry, tetiba je join contest...
contest ini dibuat oleh 3 gadis diatas tue... hehhe
Jum ah join sekali...
ha, tengok bawah ni, comel kan.. hehehe
kalau nak tahu moon masuk contest...
senang je kowt...
kalau nak join korang boleh kelik SINI



Moon dan BFF kesayangan Tutti Frutti

Moon lukis orang lidi walaupun tak nampak macam lidi sebab pakai baju... hehe yela kalau tak pakai baju nanti seksi lah... hehe Moon lukis sebab moon suka sangat TF ni... sangat-sangat memandangkan TF dekat dengan kolej so lagi gumbira lah hati moon... Moon taw lukisan TF tue tak macam lidi tapi tak tak kowt... hehehe sebab moon tengah rajin sangat nak buat....

3 kawan yang saya tag :


xoxo MOON

Saturday, March 19, 2011

CONTEST I LOVE RED



Assalamualaikum...

Wow! memang interesting gile... huhu sebab moon pun suke gile kaler merah... hehehe baju merah, seliper pun nak kaler merah... hehehe memang moon peminat merah... warna yang sinonim dengan sifat garang, seksi dan berani tue... memandangkan moon mempunyai kulit yang agak lah cerah so bila pakai merah tue ngan sangat... hehehe merah ni bersifat bold @ menarik perhatian.. betul ke ? betul kan? heheh 

Ini adalah personaliti warna Merah -  Positif: Bersikap berani, jujur, berdisiplin dan tegas. Sangat aktif dan disenangi serta bersikap terbuka. Anda juga senang menjadi pusat perhatian orang lain kerana kadangkala anda ingin mencuba segala-galanya. Suka tersenyum dan suka memberi atau menerima kasih sayang orang lain. okey tue je ahh...


1) KORANG MESTI ADE BLOG AND WAJIB FOLLOW BLOG 
YANA


dahh follow da...


2) BUAT SATU ENTRY YANG MENARIK BERKAITAN DENGAN CONTEST INI YANG BERTAJUK CONTEST I LOVE RED


dalam proses pembikinan...


3) LETAKKAN PIC KORANG DENGAN PAKAIAN BERTEMAKAN WARNE MERAH 





4) LETAK KAN BANNER CONTEST KAT ENTRY TERSEBUT NGN SIDEBAR BLOG TERSAYANG KORANG ^^
(BANNER TERSEBUT MESTI DILINK KAN TERUS KE ENTRY INI)

sudah siappp...!

5) PASTU , KORANG KENE TAG KAN PADE 3 ORANG OKE ^^





6) BILE DAH SIAP , TINGGALKAN LINK ENTRY KORANG 
BERKENAAN DENGAN CONTEST NI KAT KOMEN ENTRY NI , 

nak g tinggalkan lah ni... *wink


okey, dah siap pun...

hehehe mintak-mintak lah moon menang... T_T

xoxo MOON cumilllsss

Thursday, March 17, 2011

Sengal Zone : Saya Sengal Zone VIP !


Assalamualaikum semua...


oleh kerana tak ade mood nak buat entry, moi buat satu entry khas untuk jadi VIP... perghh, VIP siott... tak pernah lagi dapat layanan VIP, nak jugak rasa en.. so moi nak join jugak lah... lagi pun tak ade syarat yang payah-payah pun... hehehe kalau sesape nak join boleh je kelik ^VIP* ni... dan mende ni tamat pukul 1.30petang kang... so jum ah join ramai-ramai....

Pendapat anda mengenai Video Blog ( Vlog) ?

Vlog, moi rasa vlog bagus supaya dapat kenal blogger dengan lebih tulen dan bukan tiruan/ hipokrit... maksudnyer personaliti mungkin berbeza... mungkin kat blog dea nampak macam tak cumils tapi dalam vlog, sweet sangat... lepas tue boleh dengar suara dan boleh tengok realnyer person.. contoh terdekat vlog sis yuyu yang cumils tue... hehhehe


okey tue je kan ?? done!
terima kasih kerana membaca..


xoxo amoi

Bunuh diri? Tahap mental anda sudah parah

Assalamualaikum...

Walaupun perempuan lebih ramai yang cuba membunuh diri berbanding lelaki, tetapi lelaki yang ramai mati kerana bunuh diri. Salah satu sebab yang membawa kepada fakta ini ialah lelaki mahukan penyelesaian yang pantas dan segera. Sebab itu lah bunuh diri menjadi cara yang begitu popular..

Bagi pembaca yang beragama Islam, ketahuilah kesalahan membunuh diri merupakan satu kesalahan yang terlalu besar. Orang yang membunuh dirinya akan diazab di akhirat kelak sebagaimana dia membunuh dirirnya.


Antara faktor bunuh diri yang kerap berlaku kepada lelaki :


  • Umur - keinginan membunuh diri sering berlaku pada usia 20-an dan kembali lagi apabila lelaki itu mencapai 60-an hingga 70-an.
  • Penganggur - kadar bunuh diri dilihat lebih banyak berlaku pada lelaki yang menganggur.
  • Anti-social - orang ynag membunuh diri lazimnya mempunyai kehidupan sosial yang menyedihkan.
  • Penyakit Merbahaya - sebaik saja mengetahui mereka menghidap penyakit merbahaya, mereka tisak mampu menerima takdir itu.
  • Tekanan akibat pekerjaan 

Tanda-tanda yang menyebabkan ingin bunuh diri :

  • sentiasa membayangkan @ menulis tentang kematian, bunuh diri @ ingin mencederakan diri sendiri.
  • sentiasa mencari cara untuk membunuh diri.
  • semangat sudah hilang sama sekali.
  • mudah panas baran, emosi tidak terkawal dan sentiasa ingin membalas demdam.
  • sering cuba melakukan aktiviti merbahaya tanpa mahu memikirkan risikonya terlebih dahulu.
  • Anda rasa seperti terperangkap dan tidak jumpa jalan keluar.
  • pengambilan dadah @ alkohol yang tidak terkawal.
  • sukar tidur dan mudah penat
  • perasaan mudah bertukar-tukar dalam sekelip mata.
  • terfikir bahawa tiada gunanya anda meneruskan hidup.

Dimana boleh dapatkan bantuan :

  • Allah SWT - kembalilah kepada-Nya dan mohonlah petunjuk-Nya.
  • Organisasi pakar kesihatan mental
  • Pusat komuniti kesihatan mental
  • Klinik pesakit luar
  • Agensi sosial
  • Kumpulan sosial
  • Program bantuan pekerja
  • Persatuan kemasyarakatan


xoxo amoi

Tip Cinta : Lelaki suka dan tak suka

Assalamualaikum...


Sebagai perempuan, bukan mudah untuk betul-betul mencuri hati lelaki. Walaupun dah ramai lelaki berfikiran terbuka, namun jauh disudut hati dorang tersembunyi perasaan suka mahupun tak pada sesetengah perangai kaum perempuan ni.. Yang penting , tip ni bukan je berguna dalam saat bercinta jer, tapi berguna hingga korang berumahtangga.

Jom kita check-it-out!


Lelaki suka :


  • sikap kelakar 
  • budi pekerti & kesopanan 
  • murah hati 
  • senyuman manja 
  • pandai masak 
  • pandai dalam mengenakan pakaian
  • tak mudah naik angin
  • 'takpelah, tadi u dah belanja i makan, sekarang i belanja u tengok wayang'
  • wanita yang dapat menjalinkan hubungan rapat dengan ibu/keluarganya
  • sentiasa berada disisinya saat duka dan gembira
  • sediakan secawan teh @ kopi tanpa disuruh
  • wanita yang mengambil berat tentang lelaki
  • pandai membawa diri dan tidak kekok di bawa ke mana-mana pun
  • boleh dibawa berbincang dan memberi pendapat
  • memberi sokongan moral 
  • tidak memperkecilkan kelemahan lelaki
             ( semua yang diatas ada dalam diri moi.. hikhikhik )


Lelaki tak suka :

  • wanita yang suka mengumpat
  • sombong dan bongkak
  • hisap rokok
  • wanita yang melayan lelaki seperti alas kaki
  • wanita yang hipokrit
  • pembohong dan suka mencari alasan
  • pengotor dan pemalas
  • tak bertanggungjawab langsung
  • terlalu bebas & kuat bersosial hinga tiada batasan pergaulan
  • boros berbelanja
  • queen control @ suka mengarah
  • panas baran
  • kuat merajuk & sukar dipujuk
  • kuat berleter pada benda yang remeh temeh
  • sikap manja yang menyakitkan hati
  • suka mengungkit hal-hal lalu
  • wanita yang menunjuk-nunjuk untuk mendapatkan perhatian.

so cam ne? lepas ni ape lagi.. pergi dapur lah, bukak semua buku resipi... hahhaha lepas tue, amik cermin practice senyuman paling manja tapi tak over... hahahha


selamat mencuba....


bukan cuba buat cam ni k... da kawen tak pe..


xoxo amoi

Quiz : Are YOU Materialistic?

Assalamualaikum..

okey, macam pelik je kan tapi betol lah ni.. hm, dapat idea selepas menjawab soalan abg BEN..hehehe So, let answer a few questions and find out what kind of materialistic are you.. wuhhoooo


Here the questions :


1. What's the best present to receive from your significant other to your birthday?

a. Jewellery or an expensive watch.
b. A cute t-shirt that i really like.
c. A poem telling me how much they love me.

2. You want an Ipod Touch but you can't afford it, so you....

a. badger Mum and Dad until they cave in and get it for you.
b. baby-sit or work part-time to save money for it.
c. get a cheap MP3 player instead-it's still usefull at the gym and on the bus.

3. What is your idea of budget-friendly shopping?

a. Anything from MNG, Zara or Topshop
b. I like checking out F.O.S or the Reject Shop
c. The pasar malam or flea market

4. The thing you envy most about your BFF is...

a. Her flashy, super-expensive wardrobe
b. Her supportive and loving family
c. Her overseas education-I studied locally

5. You lost your mobile phone and repalaced it with...

a. A latest Nokia phone or I-Phone 4
b. A cheaper one that's just as cool as the old one
c. a hand-me-down phone from sibling/friend


Check your answer :


Mostly A's : Material Girl
- your main concerns are when and how you're going to get yours hand on the coolest designer gear and latest gadgets. It's tike to take responsibility for your money. Daddy's money won't be paying for everything forever.


Mostly B's : Balance Budgeter
- You value family and friendsover material objects, and if there's a cheaper way to do something, you'll DO it. You love paying your way when it comes to shopping and going on holiday to the beach, because it means more to you to work for it.


Mostly C's Super Frugal
- You take pride in your ability to score great finds that cost almost nothing. You don't see the point of shelling out big bucks for materials thing, and prefer to recycle stuff rather than buy everything brand new. Thrift stores and garage sales are your thing.


heheh moi dah buat... moi seorang yang Balance Budgeter...
korang try lah yerr...


xoxo amoi

BEN ASHAARI : LELAKI vs PEREMPUAN KERANA FIZIKAL

Assalamualaikum...



Memandangkan moi tak pernah lagi join ape-ape pun contest or segmen yang abg ben buat so untuk segmen ni moi nak join... hehehe sebab senang dan macam menarik jerr... tak sabor moi nak jawab soklan neh...ishhishh



  • Anda pernah jatuh cinta ? Apakah yang membuatkan anda jatuh cinta ? Kerana fizikal atau keperibadiannya ?
    Mestilah pernah... kalau dulu time budak-budak mestilah sebab hemsem tapi sekarang sebab keperibadian beliau... 20% untuk fizikal... 


  • Apakah anda jenis mengutamakan fizikal dalam memilih pasangan hidup ? Kenapa ?
    bukan keutamaan tapi diambil kira jugak lah... atleast mestilah sedap mata memandang... tapi mama moi punya syarat mesti kacak bergaya...


  • Bahagian fizikal manakah yang membuatkan anda tertarik ? Kenapa ?
    Mata... sebab dari mata kita boleh tahu dea ikhlas ke tak... cara dea pandang moi dengan pandang perempuan lain, berbeza...


  • Pendapat anda jika pasangan yang dah berkahwin mengatakan 'berisi tandanya bahagia' .. Apakah anda setuju ?
    setuju, hehehe sebab senang hati balik dari kerja, makanan dah siap, baju dah ada orang basuh, gosok/lipat.. (agaknyer lah) bosan-bosan ade orang teman.


  • Setujukah , lelaki kacak biasa kaki perempuan dan perempuan cantik pula materialistik ? Jelaskan pilihan jawapan anda ..
    Setuju.. dan tak dinafikan.. lelaki yang kacak bergaya mempunyai ramai perempuan tapi tak semua kowt sebab mungkin cuma kawan rapat... bagi perempuan pulak... hmm, setuju lah.. sebab yela dea cantik meletup-letup.. apa yang dea nak kompom laki tue bagi jer en.. konon nak jaga hati... kalau tak nanti majok pastu break... tapi sesetengah je kowt..


  • Beri contoh LELAKI IDAMAN ( bagi perempuan ) dan PEREMPUAN IDAMAN ( bagi lelaki ) ... Sila jelaskan pilihan anda .. kenapa anda pilih 'si dia '  ..
    contoh lelaki idaman?
    fahrin ahmad yang gagah perkasa dan ashraf muslim @ ustaz amirul.. hehe
    - mestilah nak yang pandai dunia akhirat.
    - ada pekerjaan tetap.
    - kedudukan wang yang stabil.
    - penyabar.
    - penyayang.
    - bertanggungjawab.
    - boleh mendidik moi.
    - em, banyak sangat lah nak listkan


  • Apakah anda berpuashati dengan fizikal pasangan anda sekarang ?
    mestilah sangat berpuashati...


  • Apakah anda berpuashati dengan fizikal anda sendiri ?
    boleh lah... tapi sekarang da gemuk sikit.. T_T


  • Perlukah seseorang wanita / lelaki itu menjaga tubuh badan kerana kehendak pasangannya ?
    hm, kalau itu satu kebaikan untuk pasangannya jugak, boleh lah...


  • Zaman sekarang ini , terlalu banyak produk menguruskan badan ... Apakah anda rasa ianya benar benar mujarab ? Ada bukti ? heheh..
    tak tahu sebab tak pernah cuba... mungkin mujarab tapi makan masa yang lama dan banyak risiko...




  • okey! dah siap...

    terima kasih pada yang sudi baca.


    xoxo amoi

    Wednesday, March 16, 2011

    Tips : Formula to making decisions.

    Assalamualaikum...



    hello guysss... Making decision can be tough.. We've all had those moments where it takes us ages to decide on an outfit or what to eat or lunch. But when it comes to the heavy stuff, it's important to go with the options that are the best for you. It's not easy, but these are ways to help u'll choose wisely.

    Why Is Making My Own Decisions Important ??

    • Control - it empowers you to take charge. If you allow others to make decisions for you, you're giving them control and letting them run your life.
    • Consequences - You will be more prepared for the consequences, whatever they are, and you'll never be the victim of someone else's actions.
    • Respect - Being able to take charge of your own life will earn you the respect of others. In turn, it makes it easier for them to take responsibility for their own decisions.
    Points to Remember
    • Trust your instincts
    • Be creative
    • Get options
    • Don't worry

    So, now we can made right decisions... 


    xoxo amoi

    Movie : World Invasion - Battle Los Angeles

    Assalamualaikum...

    baru balik dari makan tomyam ni.. masih ada lagi rasa-rasa yam dea towh... hehehe selain dari dapat purse baru  untuk mengantikan purse hilang tue;'( moi dapat jugak TF dan jugak ayam crispy... hari ni mud nak makan je lah... adoi...

    moi jugak tengok movie... World Invasion - Battle Los Angeles... cerita dea okey lah... cerita pasal 1 dunia tengah berperang tapi fokus kat Los Angeles je lah kan... perang pulak bukan dengan manusia jugak tapi dengan alien wooo... dasatttt! hahaha selebihnyer korang pergi lah tengok sendiri k... bagi moi best lah... boleh bagi 8 dari 10markah... heheh

    Friday, March 11, 2011

    Set burger paling kecil di dunia... comel sangat...





    Assalamualaikum...


    macam mainan jerr...





    bahan-bahan








    comeeelnyee




    alahai, comel betul kan? hahaha kalau lah wujud kedai yang jual makanan segera macam ni... rasa sayang nak makan... huhu tapi kalau makan pun tak kan kenyangkan.. pape pun memang unik lah...


    xoxo amoi

    Wednesday, March 09, 2011

    BM !! i lovee youu.... aww

    Assalamualaikum.... (walaupun xcited, salam kene bagi )


    wanna know something hott, something unbelievable?
    jeng..jeng..jeng.... cukup suspen tak? hehehe

    bukan pasal Justin Bierber lah...

    ni pasal BRUNO MARS... aaahhhhhhh screaming loud coz he will come Malaysia on april 10, 2011.... aaaahhhhhh again... and the concert will be located at PWTC... uhhhhh awesome dude....

    moi terlalu xcited sambil mandi pun teringat BM... tak sabarnye nak tengok dea datang Malaysia... ahhhhh laki kuh.. mi tak nak tiket Justin Bierber.... mi nak BRUNO MARS ... ohhh please-please-please .... nak tiket dea so bad... ;'(


    kacak lagi bergaya


    xoxo amoi

    Nak cakap pasal KALAU....


    Assalamualaikum...

    setelah sekian lamanye moi menyepi, akhirnye moi muncul kembali setelah tenet dirumah sudah dipulihkan oleh abang tm pagi tahu... adoi, malu plak bile teringat... kul 10, baru bangun nak mandi... ingat brader tadi dah blah, dengan selambe keluar bilik pakai boxer... alih-alih, dea ada kat tepi bilik jer... berlari moi masuk toilet... hahaha dengan muka tak basuhnyerr... apa-apa je lah.. janji exam boleh buat... ;p haha

    okey-okey, berbalik pada tajuk entry ni... kalau eh?... kalau nak cerita pasa; KALAU, lembu pun boleh terbang kan... tapi sekarang ni moi nak cerita tentang kalau... kalau ehh... hurmm


    kalau lah moi orang kaya trilionair, moi nak beli ape??





    moi nak suruh orang buat rumah yang ada 15 bilik, 8 tandas, 1 library, 1 wardrobe khas moi punye dan macam-macam lah sampai jadi banglo bertaraf 10 bintang... pasal kereta pulak... pertamanyer mesti lah kereta famili - limousine hummer , lamborghini SUV, nissan cube pastu kereta amoi - mini cooper & volkswagen beetle, selain tue lamborghini, ferrari 360 limo, megah disebalik garage kaca kalis semua benda... hahahha


    oleh kerana terlalu kaya, moi juga akan mewujudkan 1 bilik handbags dan kasot dan handbags dan kasot lagi supaya moi dapat tukar kasut bile-bile masa jer... hahaha.. macam ni kene hire 10 orang gaji...


    moi jugak nak buat bisnes... nak buka butik moi sendiri... under label 'the.LiCiOUS'... wahh, moi dah terbayang-bayang nama moi di dalam magazine dengan baju-baju rekaan moi... kasut ngan handbag gak... ahh, seronoknyer... rasa macam paris hilton dah... tak pun macam kimora lee simmon... I'm fabulous... uhh ( dengan nada paling gedikss )


    tapi kan, moi bukan seorang awex yang kejams... moi ni seorang yang pemurah dan baik hati... huhu moi akan tubuhkan 1 yayasan untuk anak yatim... dan semuanyer ditanggung beres oleh moi.... ha! baik kan... selepas itu, setiap dari hasil jualan baju-baju moi, rm1 akan di deduct dan di derma pada yayasan yang memerlukan...



    huhh, penat lah.... asyik cerita kalau jerrr... kalau macam tue, sampai esok pun tak abis moi nak cerita... huhuhu pape pun, moi suke lah ayat kalau ni... boleh berangan sket... kalau lah aku yang kahwin dengan Putera Henry nanti... bestnyerrr.... lalalala


    moi yang periang, manja lagi menawan mengucapkan terima kasih KALAU korang bace.... ;p


    xoxo amoi

    Popular Posts