Assalamualaikum wbt... welcome to my blog yang tersangat cantik dan indah lagi permai ni... Tinggal la komen/nasihat sebagai panduan untuk moon. okey semua. Enjoy!

Thursday, March 17, 2011

BEN ASHAARI : LELAKI vs PEREMPUAN KERANA FIZIKAL

Assalamualaikum...



Memandangkan moi tak pernah lagi join ape-ape pun contest or segmen yang abg ben buat so untuk segmen ni moi nak join... hehehe sebab senang dan macam menarik jerr... tak sabor moi nak jawab soklan neh...ishhishh



  • Anda pernah jatuh cinta ? Apakah yang membuatkan anda jatuh cinta ? Kerana fizikal atau keperibadiannya ?
    Mestilah pernah... kalau dulu time budak-budak mestilah sebab hemsem tapi sekarang sebab keperibadian beliau... 20% untuk fizikal... 


  • Apakah anda jenis mengutamakan fizikal dalam memilih pasangan hidup ? Kenapa ?
    bukan keutamaan tapi diambil kira jugak lah... atleast mestilah sedap mata memandang... tapi mama moi punya syarat mesti kacak bergaya...


  • Bahagian fizikal manakah yang membuatkan anda tertarik ? Kenapa ?
    Mata... sebab dari mata kita boleh tahu dea ikhlas ke tak... cara dea pandang moi dengan pandang perempuan lain, berbeza...


  • Pendapat anda jika pasangan yang dah berkahwin mengatakan 'berisi tandanya bahagia' .. Apakah anda setuju ?
    setuju, hehehe sebab senang hati balik dari kerja, makanan dah siap, baju dah ada orang basuh, gosok/lipat.. (agaknyer lah) bosan-bosan ade orang teman.


  • Setujukah , lelaki kacak biasa kaki perempuan dan perempuan cantik pula materialistik ? Jelaskan pilihan jawapan anda ..
    Setuju.. dan tak dinafikan.. lelaki yang kacak bergaya mempunyai ramai perempuan tapi tak semua kowt sebab mungkin cuma kawan rapat... bagi perempuan pulak... hmm, setuju lah.. sebab yela dea cantik meletup-letup.. apa yang dea nak kompom laki tue bagi jer en.. konon nak jaga hati... kalau tak nanti majok pastu break... tapi sesetengah je kowt..


  • Beri contoh LELAKI IDAMAN ( bagi perempuan ) dan PEREMPUAN IDAMAN ( bagi lelaki ) ... Sila jelaskan pilihan anda .. kenapa anda pilih 'si dia '  ..
    contoh lelaki idaman?
    fahrin ahmad yang gagah perkasa dan ashraf muslim @ ustaz amirul.. hehe
    - mestilah nak yang pandai dunia akhirat.
    - ada pekerjaan tetap.
    - kedudukan wang yang stabil.
    - penyabar.
    - penyayang.
    - bertanggungjawab.
    - boleh mendidik moi.
    - em, banyak sangat lah nak listkan


  • Apakah anda berpuashati dengan fizikal pasangan anda sekarang ?
    mestilah sangat berpuashati...


  • Apakah anda berpuashati dengan fizikal anda sendiri ?
    boleh lah... tapi sekarang da gemuk sikit.. T_T


  • Perlukah seseorang wanita / lelaki itu menjaga tubuh badan kerana kehendak pasangannya ?
    hm, kalau itu satu kebaikan untuk pasangannya jugak, boleh lah...


  • Zaman sekarang ini , terlalu banyak produk menguruskan badan ... Apakah anda rasa ianya benar benar mujarab ? Ada bukti ? heheh..
    tak tahu sebab tak pernah cuba... mungkin mujarab tapi makan masa yang lama dan banyak risiko...




  • okey! dah siap...

    terima kasih pada yang sudi baca.


    xoxo amoi

    6 comments:

    fRaMe+LenSeS said...

    Assalamualaikum.. mai melawat kawan2 join segmen abg Ben.. hihihi.. wahhh.. hebat toi pilihan dia.. moga2 bertemu hendaknya pilihan kamu tu ya.. ;))

    T h e A m o i S a u f e e said...

    hehehhe
    mana ade hebat lah...

    moi tolong amin kan...

    penaGlow said...

    salam singgah & follow u dear... :)

    Cik Sue said...

    terjah dari segmen En Ben...
    salam perkenalan... =D

    T h e A m o i S a u f e e said...

    penaGlow : salam jugak... i'll follow u back..

    T h e A m o i S a u f e e said...

    cik sue : mekasih sebab follow moi... moi follow balik eh... *_^

    Popular Posts