Assalamualaikum wbt... welcome to my blog yang tersangat cantik dan indah lagi permai ni... Tinggal la komen/nasihat sebagai panduan untuk moon. okey semua. Enjoy!

Thursday, March 17, 2011

Tip Cinta : Lelaki suka dan tak suka

Assalamualaikum...


Sebagai perempuan, bukan mudah untuk betul-betul mencuri hati lelaki. Walaupun dah ramai lelaki berfikiran terbuka, namun jauh disudut hati dorang tersembunyi perasaan suka mahupun tak pada sesetengah perangai kaum perempuan ni.. Yang penting , tip ni bukan je berguna dalam saat bercinta jer, tapi berguna hingga korang berumahtangga.

Jom kita check-it-out!


Lelaki suka :


  • sikap kelakar 
  • budi pekerti & kesopanan 
  • murah hati 
  • senyuman manja 
  • pandai masak 
  • pandai dalam mengenakan pakaian
  • tak mudah naik angin
  • 'takpelah, tadi u dah belanja i makan, sekarang i belanja u tengok wayang'
  • wanita yang dapat menjalinkan hubungan rapat dengan ibu/keluarganya
  • sentiasa berada disisinya saat duka dan gembira
  • sediakan secawan teh @ kopi tanpa disuruh
  • wanita yang mengambil berat tentang lelaki
  • pandai membawa diri dan tidak kekok di bawa ke mana-mana pun
  • boleh dibawa berbincang dan memberi pendapat
  • memberi sokongan moral 
  • tidak memperkecilkan kelemahan lelaki
             ( semua yang diatas ada dalam diri moi.. hikhikhik )


Lelaki tak suka :

  • wanita yang suka mengumpat
  • sombong dan bongkak
  • hisap rokok
  • wanita yang melayan lelaki seperti alas kaki
  • wanita yang hipokrit
  • pembohong dan suka mencari alasan
  • pengotor dan pemalas
  • tak bertanggungjawab langsung
  • terlalu bebas & kuat bersosial hinga tiada batasan pergaulan
  • boros berbelanja
  • queen control @ suka mengarah
  • panas baran
  • kuat merajuk & sukar dipujuk
  • kuat berleter pada benda yang remeh temeh
  • sikap manja yang menyakitkan hati
  • suka mengungkit hal-hal lalu
  • wanita yang menunjuk-nunjuk untuk mendapatkan perhatian.

so cam ne? lepas ni ape lagi.. pergi dapur lah, bukak semua buku resipi... hahhaha lepas tue, amik cermin practice senyuman paling manja tapi tak over... hahahha


selamat mencuba....


bukan cuba buat cam ni k... da kawen tak pe..


xoxo amoi

No comments:

Popular Posts