Assalamualaikum wbt... welcome to my blog yang tersangat cantik dan indah lagi permai ni... Tinggal la komen/nasihat sebagai panduan untuk moon. okey semua. Enjoy!

Tuesday, February 22, 2011

Oh M G ! vintage...

ade sesape minat vintage jugak tak?? cam moi yang tengah minat sesangat kat fesyen vintage or melayu nyer vintaj.... haahahaha bak kata future laki moi, OL yang bermaksud orang lama... hehe moi sangat-sangat suke dengan fesyen ni because unik dan classic... cantik dan comel... cam moi kan3... ;p

Fesyen vintage ni tak terhad kepada gadis-gadis freehair jer tapi yang bertudung pun boleh jugak.... lagipun da banyak moi tengok gadis-gadis bertudung neh pakai... memang cantik.... dan yang penting masih menutup aurat.... wah, cam tak caye moi cakap cam tue... moi pun tak buat pape yang moi tulis tue... huhu

okey, berbalik pada tajuk tadi yee... vintage ni satu fesyan yang akan terus wujud tau... sebab pakaian vintage ni bukan jenis ketat-ketat ke... seksi-seksi yang melampau ke.... kebanyakkannye pun adalah dress paras lutut, skirt high waist yang biasanyer labuh sampai bawah lutut, blazer yang buat fesyan tue nampak smart lagi.... seluar high waist... aksesori yang diperlukan biasanyer tali pinggang yang kecil ( tak lebar ), long necklace, kasut loafer, bag yang jenis cam petak/kotak ( tak tahu la name die pe... )

Hmm, kalau ditanya moi susah ke tak nak cari item-item tue... jawapannyer memang susah... nak cari skirt dengan blazer paling susah.... moi beli item-item tue pun secara online kat blog... tapi sekarang da senang sikit sebab kebanyakkan seller tue da jadi kawan moi... so pape hal yang moi nak tanya jer dorang.... blazer pun dah bersepah kat uma neh... favourite blazer adalah color pink.... bak kata some one kat fesbuk, gadis bercoat pink.... suke sangat ayat tue.... cam boleh pergi jauh jerr...huhu

so , bagi sape yang minat vintage jugak, bole la kongsi-kongsi cerita dengan moi.... boleh sharing-sharing information sikit... kan3 ;p hehe pape pun moi excited nak pergi kolej dengan fesyen vintage.... mesti dorang tengok moi atas bawah atas bawah kan... haha biarlah, bukan dorang tahu pun kalau moi cerita... at least moi tahu kalau moi ni memang menarikk... ( huh, perasan ke? tak la.. moi memang menarik pun.. ) hahahaha

No comments:

Popular Posts